Dječji vrtić Fijolica

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća u Novigradu Podravskom sve se više razgovaralo o potrebi organizirane društvene brige o predškolskoj djeci. 13. studenog 1976. godine svečano je otvoreno područno odjeljenje Dječjeg vrtića „Tratinčica“ iz Koprivnice u prostorima Osnovne škole u Novigradu Podravskom. U vrtiću kao odgajateljica radi učiteljica Marija Kalšan do 1985. kada prelazi u razrednu nastavu, a dolazi Draženka Filipović, te Marija Vedriš kao kuharica do svog umirovljenja. Prve godine u vrtić je upisano 35-ero djece, a djeca su u njemu boravila od 8.00 do 13.00 sati, te dobivala jedan obrok.

01. siječnja 1982. godine ovo odjeljenje pripojilo se Osnovnoj školi kao njen sastavni dio, te time prelazi i na financiranje lokalne samouprave. 1998. zbog povećanih potreba roditelja Općina je sagradila novi vrtić u parku škole i on kao  samostalna ustanova počinje s radom 01. rujna 1998. godine pod imenom „Fijolica“.

Vrtić je počeo sa radom u jednoj jasličkoj skupini i tri vrtićke skupine. Prema potrebi, kada imamo povećan broj upisane djece, organiziramo rad u još jednoj dodatnoj skupini. Vrtić se financira iz roditeljskog udjela, te iz Proračuna Općine.

 

esavjetovanja2

lok2

javnanabava

javnipozivi

otpad

facebook

fotogalerija

videogalerija

novogradec

monografija

korisnilinkovi

lag

Novogradec 56 za web Page 01

NPnekadisad

Kalendar Opine Novigrad za 2017 za web Page 01

finoteka

transparentna

 VKI LOGO1

© 2016 Općina Novigrad Podravski. Sva prava pridržana. Design by Georg