14.05.2014. održan je roditeljski sastanak svih skupina. Gost predavač bila nam je pedijatrica gđa. Zorka Valentić. Tema predavanja bila je "Infekcije u predškolskoj dobi". Roditelji su mogli postavljati pitanja te su dobili upute vezane uz prevenciju bolesti, postupcima tokom i nakon bolesti.

prelaz 3

Ugostili smo Nikolu Bosa, borca Kluba tajlandskog boksa. On je prvak Hrvatske u disciplini K -1 do 71 kg. Djeci je pokazao osnove borilačkih vještina, medalje koje je osvojio i zabavljao se s njima.

prelaz 3

09.05.2014. u goste nam je stigla Udruga za promicanje kulture izražavanja glazbom i pokretom - GIP iz Zagreba i proveli radionicu "U ŠUMI ŠUME ŠUMOVI ŠUME". Radionica je provedena pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Iz svake županije iz rurarnih sredina odabrana su po dva vrtića za približavanje kulture djeci. Iz naše županije uz nas odabran je i vrtić iz Drnja.

 

 

Ove godine po prvi puta smo se pridružili akciji "Noć knjige" koja se održala 23.04.2014. na nivou Hrvatske. Uključili smo i vrtić "Zrno" iz Virja. Taj dan su bili kod nas u posjeti. Naši odgojitelji za svu djecu pripremili su lutkarsku predstavu "Uskršnji zec". Također su čitane priče, a djeca starije skupine odglumila su dramatizaciju "Kolibica". Poslije ručka pridružilo nam se nekoliko učenica iz OŠ "Prof Blaž Mađer" iz knjižničarske grupe sa svojom profesoricom Dijanom Bagarić. One su djeci čitale i pričale priče. Djeci spavačima pročitale su priče za laku noć. U poslijepodnevnim satima djeci koja nisu polaznici vrtića ponuđeni su isti sadržaji.

 

Vuzmena košarica Dječjeg vrića "Fijolica" osvojila je drugo mjesto. Odgajtelji su priznanje i poklon - bon preuzeli na prijemu kod župana.
Dolaskom proljeća djeca su se uz svoje odgajateljice pobrinula za ljepši okoliš.

Starija skupina „Štrumpfovi" ove godine provode projekt „Svemir". Proučavaju ga kroz razne aktivnosti.

Djeca uče kako sačuvati našu Zemlju. Svakodnevno razvrstavaju smeće, a uče i kako reciklirati papir te ga ponovno upotrijebiti za crtanje. Provodili su i razne eksperimente.

Povodom Valentinova organizirana je radionica i druženje djece, roditelja i odgajatelja. Kuharica je uz pomoć spremačica pripremila iznenađenje – tortu. 

U hladnim zimskim danima odgajatelji priređuju djeci mnoštvo zanimljivih igara i aktivnosti. Djeca priređuju kratke improvizacije s lutkom za svoje prijatelje. Imamo i „piknik" na tepihu.

 Zima je bila hladna, ali nas nije omela u igrama na snijegu i sa snijegom.

 

Aktivnosti vrtića u 2013./2014. pedagoškoj godini

Ove godine počeli smo raditi s jednom jasličkom i dvije vrtićke skupine. Upisano je 62-oje djece.

Ovim putem zahvaljujemo se:

- djelatnicima „C&A" iz Koprivnice na doniranim vješalicama za dječje garderobe.

- zahvaljujemo se ogranku Udruge dragovoljaca i veterana općine Novigrad Podravski na doniranim igračkama za djecu dječjeg vrtića.

- zahvaljujemo se i svim onim roditeljima koji su od kuće donijeli igračke ili slikovnice za potrebe vrtića.

- zahvaljujemo se na poklonjenom starom ormaru kojeg možemo pospremiti u arhivi razna pomagala koja koristimo u radu, a svakodnevno ih koristimo. Također se preporučamo ako imate neki stari ormar da nam ga donirate.

Stranica 1 od 2

Live stream - centar Novigrada Podravskog

© 2021 Općina Novigrad Podravski. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg