Društvo žena Novigrad Podravski

Prema nekim pisanim dokumentima organizacija žena u Novigradu Podravskom datira iz davne 1945. godine. Naše društvo obnovljeno je 2006. godine i od tada djeluje u ovom sastavu. Društvo broji 30-tak članica.

Sadašnji rad društva se razlikuje od prijašnjeg rada društva jer su nekad članice pripremale zabave, posuđivale suđe i na taj način su se financirale. Nakon dobrog financijskog poslovanja priuštile su si izlet ili odlazak u kazalište i sl.
Danas se društvo financira iz proračuna i zato smo zahvalni našoj Općini Novigrad Podravski za donirana sredstva.
Društvo se bavi humanitarnim radom. Osim humanitarnog rada nosioci smo kulturnih događaja u mjestu. Svake godine posjećujemo starije i bolesne članice društva. Nekoliko uspješnih nastupa društvo je imalo na Picokijadi u Đurđevcu na izložbi kolača.
Naša najznačajnija manifestacija su Dani medenjaka u Novigradu Podravskom koja se održava svake godine u 6. mjesecu. Na toj manifestaciji družimo se s ostalim udrugama žena na nivou Koprivničko-križevačke županije. Uz pomoć sponzora prezentiramo med i proizvode od meda.
Na nivou općine dobro surađujemo s ostalim udrugama, dobra je suradnja i s Crvenim križom, a ta suradnja je posebno došla do izražaja za vrijeme rata jer su zajedničkim snagama zbrinjavali 200-tinjak prognanika.

Ostale članke vezane uz Društvo žena možete vidjeti ovdje.

Youtube Općine Novigrad Podravski i Live stream - centra Novigrada Podravskog
© 2021 Općina Novigrad Podravski. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg