Dječji vrtić Fijolica

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća u Novigradu Podravskom sve se više razgovaralo o potrebi organizirane društvene brige o predškolskoj djeci. 13. studenog 1976. godine svečano je otvoreno područno odjeljenje Dječjeg vrtića „Tratinčica“ iz Koprivnice u prostorima Osnovne škole u Novigradu Podravskom. U vrtiću kao odgajateljica radi učiteljica Marija Kalšan do 1985. kada prelazi u razrednu nastavu, a dolazi Draženka Filipović, te Marija Vedriš kao kuharica do svog umirovljenja. Prve godine u vrtić je upisano 35-ero djece, a djeca su u njemu boravila od 8.00 do 13.00 sati, te dobivala jedan obrok.

01. siječnja 1982. godine ovo odjeljenje pripojilo se Osnovnoj školi kao njen sastavni dio, te time prelazi i na financiranje lokalne samouprave. 1998. zbog povećanih potreba roditelja Općina je sagradila novi vrtić u parku škole i on kao  samostalna ustanova počinje s radom 01. rujna 1998. godine pod imenom „Fijolica“.

Vrtić je počeo sa radom u jednoj jasličkoj skupini i tri vrtićke skupine. Prema potrebi, kada imamo povećan broj upisane djece, organiziramo rad u još jednoj dodatnoj skupini. Vrtić se financira iz roditeljskog udjela, te iz Proračuna Općine.

 

Youtube Općine Novigrad Podravski i Live stream - centra Novigrada Podravskog
© 2021 Općina Novigrad Podravski. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg