Sedamdesetih godina prošlog stoljeća u Novigradu Podravskom sve se više razgovaralo o potrebi organizirane društvene brige o predškolskoj djeci. 13. studenog 1976. godine svečano je otvoreno područno odjeljenje Dječjeg vrtića „Tratinčica“ iz Koprivnice u prostorima Osnovne škole u Novigradu Podravskom. U vrtiću kao odgajateljica radi učiteljica Marija Kalšan do 1985. kada prelazi u razrednu nastavu, a dolazi Draženka Filipović, te Marija Vedriš kao kuharica do svog umirovljenja. Prve godine u vrtić je upisano 35-ero djece, a djeca su u njemu boravila od 8.00 do 13.00 sati, te dobivala jedan obrok.

01. siječnja 1982. godine ovo odjeljenje pripojilo se Osnovnoj školi kao njen sastavni dio, te time prelazi i na financiranje lokalne samouprave. 1998. zbog povećanih potreba roditelja Općina je sagradila novi vrtić u parku škole i on kao  samostalna ustanova počinje s radom 01. rujna 1998. godine pod imenom „Fijolica“.

Vrtić je počeo sa radom u jednoj jasličkoj skupini i tri vrtićke skupine. Prema potrebi, kada imamo povećan broj upisane djece, organiziramo rad u još jednoj dodatnoj skupini. Vrtić se financira iz roditeljskog udjela, te iz Proračuna Općine.

 

Na području Općine djeluje Dječji vrtić Fijolica

i Osnovna škola prof. Blaž Mađer.

Osnovna škola „Prof. Blaž Mađer“ sagrađena je 1968. godine (tada je nosila naziv OŠ „Ivan Horvatić Ćuk“). Zgrada se sastoji od prizemlja i kata. Školski prostor iznosi 5425 m2 na kojem se osim školske zgrade nalazi sportska dvorana i dječji vrtić „Fijolica“.

Od 2009. godine u upotrebi je novoizgrađena sportska dvorana.
Matična škola ima dvije područne škole: Plavšinac i Delovi.
U školskoj godini 2011/2012.g. upisano je 230 učenika od toga je 18 učenika u PŠ Plavšincu, a 5 učenika u Delovima.
O učenicima svakodnevno brine 40 djelatnika te jedan romski pomagač. Od toga je 20 učitelja predmetne nastave i 8 učitelja razredne nastave.

Ostale članke vezane uz OŠ „Prof. Blaž Mađer“ možete vidjeti ovdje.

Nešto više informacija o razvoju školstva možete vidjeti ovdje (izvadak iz knjige "Općina Novigrad Podravski - izabrane teme").

Youtube Općine Novigrad Podravski i Live stream - centra Novigrada Podravskog
© 2021 Općina Novigrad Podravski. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg